Tantramassage

Tantra betekent zelfexpansie. Een oosterse spirituele leer wijst de weg naar zelfontwikkeling via meditaties, yoga, yantra (tantrische symbolen), mantra (herhalen van heilige woorden om verlichting te verkrijgen) en puja (eren van goden). Als we aan onszelf werken wordt het lichaam niet buitengesloten en iedereen maakt verschillende fases mee. Bij mannen die aan zichzelf werken is dat vaak in de richting van meer ruimte creëren voor sensualiteit, verbinding en in contact blijven met de partner, acceptatie van pijn in een relatie, maar ook duidelijk kunnen maken wat ze in hun intieme levens missen. Voor vrouwen gaat het vaak om los laten van fixaties over liefde en zorg, gevoelens van schaamte over hoe het lichaam eruit ziet en vooral angst voor seksualiteit. Veel vrouwen zouden hun lichamen kunnen onderzoeken en plezier leren ervaren, de grenzen leren communiceren die een gevoel voor veiligheid voor hen creëren. In een zekere zin brengt de filosofie van tantra man en vrouw dichter bij elkaar en in harmonie.

De tantra massage die ik geef bevat elementen van de tantrische traditie van ritualistisch masseren. Het gaat vooral om intuitieve, liefdevolle aanraking van het lichaam, ook eren van het lichaam genoemd. Het effect is niet alleen dat het heel prettig voelt. Het kan in sommige gevallen ook genezend zijn. Mijn doel is niet een oplossing te bieden voor mensen die seksuele bevrediging zoeken. Het mag niet gezien worden als een date of een vervanging van een relatie. Het contact bij deze massage weerspiegelt in het kort de ontmoeting van verschillende energieën op het niveau van de universele liefde. Leeftijd, vorm en geslacht zijn niet bepalend. Wel het gevoel van gever en ontvanger en de zuiverheid van dat gevoel. Deze massage geeft een idee over het potentieel van het lichaam plezier te ervaren zonder dat het om seks gaat. Alweer raak ik bij deze massage geslachtsdelen niet aan.
Partners die tantra uitoefenen zouden dat wel mogen doen. In het begin is het erg belangrijk dat het gebeurt zonder het doel om elkaar op te winden, maar liefdevol met het hele lichaam contact te houden. Door samen te ontspannen en in vertrouwen te genieten worden veel energetische blokkades en trauma's uit het verleden opgeruimd. Opwinding is dan alleen een prettige bij-effect. Mannen die met tantra beginnen zouden moeten begrijpen dat de weg naar extase met zelfbeheersing begint. Volledig aanwezig zijn in het hier en het nu, genieten van wat er is zonder dat er een doel of haast is, veilige ruimte creëren voor de vrouwelijke energie die partnerschap op een subtiele manier met de mannelijke zoekt, dat zijn de beginselen van een tantrische ervaring. Diegene die daarvoor al een besef heeft ontwikkeld komt makkelijk in een staat van genieten terecht tijdens de massage die uren lang kan duren. Iedereen is in staat om dat te bereiken en met een partner naar voldoening intimiteit te beleven. Ik probeer voor elke massage een tijd stil te zitten en te mediteren om me geaard en ontspannen te voelen. Het is erg belangrijk om tijdens de massage goed op de ademhaling te letten In principe zou de ontvanger dat ook moeten doen. Iedereen is welkom om 10 minuten eerst samen met mij te mediteren en ademhalingsoefeningen te doen. Aan mensen die zich willen verdiepen in de filosofie van tantra kan ik bepaalde visualisaties geven die ze kunnen gebruiken om met energieën te werken tijdens de massage. Mensen die meer willen weten over ritualistische lingam en yoni massage, kunnen van mij boeken en sites met videomaterialen aanbevolen krijgen.

Placeholder image